Την προηγούμενη αγωνιστική απέναντι στον Απόλλωνα, ο Δούκας έφτασε κοντά στη νίκη και ηττήθηκε έχοντας πολλά παράπονα απο τις αποφάσεις των διαιτητών. Το Σάββατο έχει μία ακόμα δυσκολη αποστολή καθώς φιλοξενείται από την Καστοριά.

Ο σέντερ του ΑΣΕ Δούκα, Κώστας Ντιφαντής μίλησε για το παιχνίδι τονίζοντας ότι το έργο της ομάδας του κόντρα στην Καστοριά θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η ομάδα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη βαθμολογική θέση και δεν έχει περιθώριο για απώλειες βαθμών: «Η ομάδα μας, όπως κάθε Σάββατο, παίζει ακόμα έναν τελικό για την παραμονή στην κατηγορία. Αντίθετα με τα αρνητικά αποτελέσματα ο Δούκας έχει δείξει ότι μπορεί να χτυπήσει όλα τα παιχνίδια, απέναντι ακόμα και σε ομάδες που βρίσκονται ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Η Καστοριά έχει ένα απο τα πιο γεματα ρόστερ της Α2, πράγμα που την καθιστά πολύ δυνατό αντίπαλο.

Όταν όμως τίθεται θέμα επιβίωσης, ένας τέτοιος αγώνας δεν μας αφήνει περιθώρια χαλάρωσης, καθώς με μια τέτοια πρόκληση, είμαστε έτοιμοι να δώσουμε οτι έχουμε για αυτό το παιχνίδι και να παλέψουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα».