Τη δική του διάσταση στο θέμα της τιμωρίας του με μηδενισμό λόγω μη έγκαιρης πληρωμής των διαιτητών στο παιχνίδι με τον Χολαργό, έδωσε ο Ερμής. Οι άνθρωποι της ομάδας της Αγιάς με ανακοίνωσή τους καταθέτουν το χρονικό, ξεκαθαρίζουν πως εν τέλει κατέθεσαν τα χρήματα ενώ ενημερώνουν πως έχουν προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ.

Αναλυτικά

Σχετικά με τον μηδενισμό της ομάδας μας στο παιχνίδι του πρωταθλήματος Α2 εθνικής κατηγορίας μπασκετ με αντίπαλο τον Χολαργό έχουμε να διευκρινησουμε τα εξής :
Εναντίον της απόφασης της ΕΟΚ που τιμώρησε την ομάδα μας με αφαίρεση ενός βαθμού έχουμε προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ και πιστεύουμε ότι θα δικαιωθούμε .
Η απόφαση που πήρε η ΕΟΚ είναι παράνομη και δεν έχει καμία λογική και νομική ισχύ διότι η προκυρηξη του πρωταθλήματος για το 2017 -18 που η ίδια η ΕΟΚ έχει αποφασίσει λέει σαφώς ότι αν η γηπεδούχος ομάδα δεν πληρώσει τους διαιτητες ο αγώνας δεν ξεκινάει και τότε η ομάδα μηδενίζεται .

Ο αγώνας μεταξύ του Ερμη Αγιας και του Χολαργόυ έγινε κανονικά και έληξε με νίκη της φιλοξενούμενης ομάδας και σκορ 75-78. Άρα δεν μπορεί να ισχύσει αυτός ο κανονισμός που επικαλείται η ΕΟΚ για να μας τιμωρήσει .

Η ομοσπονδία ουδέποτε κάλεσε την ομάδα μας να απολογηθεί για το παράπτωμα ως όφειλε να κάνει στην περίπτωση μας . Κανένα έγγραφο δεν λάβαμε που να μας ζητάει να καταθέσουμε και εμείς την άποψη μας για τα γεγονότα που έγιναν πριν , κατά τη διακρεια και μετά τη λήξη του αγώνα .

Την επόμενη Δευτέρα το πρωί αμέσως μετά την αναμέτρηση επικοινωνήσαμε με την ΕΟΚ και ζητήσαμε να πληρώσουμε όπως οφείλαμε τους διαιτητες αλλά η απάντηση της ομοσπονδίας ήταν ότι ήδη έχει βγει απόφαση !!!! για την ομάδα μας και δεν γίνεται να πληρώσουμε !!!
Μακάρι όλα τα θέματα να τα έλυνε τόσο γρήγορα η ομοσπονδία και με τόσο ζήλο όσο γρήγορα κινήθηκε να τελειώσει το δικό μας . Όλα θα πήγαιναν καλύτερα σε αυτή την χώρα . Ευχόμαστε να είμαστε η αρχή και η ΕΟΚ να πέρνει τόσο γρήγορες αποφάσεις και στο μέλλον . Ήταν πράγματι αξιοζήλευτη η σημασία που έδωσαν στο θέμα μας την στιγμή που πιο επείγοντα και σοβαρά θέματα ταλανίζουν το ελληνικό μπασκετ αλλά κάνουν μήνες η και χρόνια ολόκληρα να λυθούν !!
Τελικά εμείς πληρώσαμε τους διαιτητες με κατάθεση μας στο
Λογαριασμό της ΕΟΚ αυτοβούλως χωρίς να μας το ζητήσει κανένας .
Και άλλες ομάδες έχουν αυτή την τακτική να πληρώνουν αργότερα τους διαιτητες σε λογαριασμό ώστε να παίρνουν απόδειξη της καταβολής .Καμια δεν μηδενίστηκε .
Ποτέ δεν μας έδωσαν να πληροφορηθούμε αν και το ζητήσαμε γραπτώς την εισήγηση της επιτροπής του πρωταθλήματος πάνω στη οποία στηρίχτηκε η τιμωρία μας .Μαλλον κάποιες αποφάσεις στην ΕΟΚ δεν περνονται με βάση την νομιμότητα αλλά με βάση ποια συμφέροντα και πιεσεις εξυπηρετούν .
Ενώ η απόφαση παρθηκε την Δευτέρα 29-1-18 όπως μας είπαν ,σε εμάς κοινοποιήθηκε μια βδομάδα μετά με φαξ στις 5-2-18.

Αναρωτιόμαστε που περιφερόταν για μια βδομάδα και κανένας στην ομοσπονδία δεν βρέθηκε να την στείλει όπως θα ήταν το φυσιολογικό .
Για την ουσία της τιμωρίας έχουμε να πούμε ότι λόγω της κάκιστης και προκλητικής διαιτησίας εναντίον της ομαδας μας του πρώτου διαιτητή κυρίου Διαμαντη που έφτασε σε σημείο να αλλάζει τις αποφάσεις των συναδέλφων του βλέποντας καλύτερα από αυτούς από απόσταση 20 και 30 μέτρων !!!,

ο πρόεδρος της ομάδας μας που πάντα πληρώνει τους διαιτητες και έχει το ταμείο της ομάδας ,αισθάνθηκε έντονη δυσφορία και ψυχολογική πίεση με αποτέλεσμα να αποχωρήσει αμέσως μετά το τέλος του αγώνα από το γήπεδο . Επειδή κανένας άλλος δεν είχε τόσα χρήματα μαζί του τα υπολοιπα μέλη της ομάδας μας αδυνατούσαν εκείνη την στιγμή να καταβάλουν τα έξοδα της διαιτησίας .Πραγμα που είχαμε σκοπό να κάναμε την Δευτέρα όπως προαναφέραμε .
Θελουμε να τονίσουμε ότι είμαστε ένα υγείας σωματείο από τα λίγα που έχουν απομείνει στο ελληνικό μπασκετ . Δεν δώσαμε ποτέ δικαίωμα και δεν χρωστάμε σε κανέναν . Με τέτοιες όμως συμπεριφορές όπως κάκιστες διαιτησίες και άδικες τιμωρίες όπως και πριν τρία χρόνια στην Γ εθνική που τελικα δικαιωθήκαμε πάλι στο ΑΣΕΑΔ οι παράγοντες της ομοσπονδίας μας δείχνουν την πόρτα της εξόδου από το άθλημα . Το μόνο σίγουρο είναι ότι φευγοντας δεν θα βγούμε χαμένοι εμείς αλλά το ελληνικό μπασκετ που συνεχίζει την κατρακύλα που έχει πάρει το τελευταία χρόνια !!!
ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΑΓΙΑΣ