Ο Ηρακλής είχε γνωστοποιήσει πως θα κατέθετε ένσταση για την καθοριστική φάση του Γιάννη Γκαγκαλούδη στον αγώνα του Ψυχικού και, με ανακοίνωσή του, την επισημοποίησε, ελπίζοντας σε δικαίωσή του.

Μία φάση έχει κάνει άπαντες στον Ηρακλή να βάλλουν εναντίον των διαιτητών Διαμαντή, Τζαφλέρη και Χαλαμπαλάκη, στην τελευταία αναμέτρηση με το Ψυχικό (17/3), στην οποία ο «Γηραιός» ηττήθηκε. Αυτή ήταν του Γιάννη Γκαγκαλούδη, με τους Θεσσαλονικείς να ισχυρίζονται πως το καλάθι έπρεπε να μετρήσει, φέρνοντας την φάση αυτή σε κοντράστ με μία παρόμοια προηγούμενη, όπου είχε μετρήσει κανονικά το καλάθι υπέρ των γηπεδούχων.

Με το σκεπτικό αυτό, ο Ηρακλής κατέθεσε ένσταση, ζητώντας δικαίωση για την εν λόγω επίμαχη φάση και ελπίζοντας πως «η προσπάθεια των παικτών μας δε θα πάει χαμένη από ένα λάθος των διαιτητών», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

«Το τμήμα μπάσκετ του ΗΡΑΚΛΗ κατέθεσε σήμερα, Δευτέρα 19 Μαρτίου, ένσταση για παράβαση κανονισμών στον αγώνα μας, το Σάββατο 17 Μαρτίου, με το Ν.Ψυχικό. Πιστεύουμε ότι όλη η φίλαθλος Ελλάδα είδε την επίμαχη φάση, όπου μια ολόκληρη μπασκέτα τραντάζεται, μια μπάλα στην κάθοδο απομακρύνεται, μία στεφάνη τραβιέται, λίγο πριν τη λήξη του αγώνα και με σκορ 59-58, όμως τίποτα δε… σφυρίζεται. Γι’ αυτό και θεωρώντας πως έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, πράξαμε τα νόμιμα για να διασφαλίσουμε πως η προσπάθεια των παικτών μας δε θα πάει χαμένη από ένα λάθος των διαιτητών.
Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να τονίσουμε πως ο ΗΡΑΚΛΗΣ, ως σωματείο, δεν διαμαρτύρεται για τη συνολική απόδοση των κ.κ. Διαμαντή, Τζαφλέρη, Χαλαμπαλάκη, στον αγώνα του Σαββάτου. Μάλιστα πιστεύουμε ότι ήταν μια καλή διαιτησία για την κρισιμότητα του αγώνα, η οποία δεν μπορεί να επισκιαστεί, ως σύνολο, από 1-2 ανθρώπινα λάθη.
Σε κάθε περίπτωση όμως, όταν κρίνεται η νίκη σε έναν αγώνα, είναι δικαίωμα και υποχρέωση κάθε συλλόγου να προασπίσει το δίκαιο και την ισονομία, αλλά και το πως ο ιδρώτας των αθλητών του δεν «υποτιμάται», ως αξία, από λάθη και παραλείψεις, έστω και ακούσιες.
Πιστεύοντας πως όποιο λάθος εναντίον μας είναι ανθρώπινο, ελπίζουμε πως δε θα αδικηθούμε από τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα για μια φάση που όλη η μπασκετική Ελλάδα είδε και έκρινε, αλλά και απόρησε ταυτόχρονα για το μη σφύριγμα.
Σαν ΗΡΑΚΛΗΣ πιστεύουμε ακόμη πως το να παραδέχεσαι ένα λάθος σου είναι γενναίο και οδηγεί όλο το άθλημα στη σωστή κατεύθυνση. Πρώτοι εμείς προσπαθούμε να το κάνουμε πράξη, ελπίζουμε να ισχύει ομοίως και για κάθε αρμόδιο, πρόσωπο ή φορέα, που αγαπά το μπάσκετ».

Πηγή: basketa.gr