Προσεχώς το Πρωτάθλημα της Α2 μπαίνει στην τελική του ευθεία και πλέον πολύ δύσκολα θα αλλάξει κάτι εντυπωσιακά.

Γράφει ο Στέλιος Παρθενάκης

Το Περιστέρι είναι ο απόλυτος κυρίαρχος, Χολαργός και Ηρακλής θα παλέψουν για το 2-3 και ο Απόλλων Πάτρας θα είναι λογικά η 4η ομάδα.

Από εκεί και πέρα, η Καστοριά δείχνει ωριμότητα και παρά το γεγονός πως είναι νεοφώτιστη, αλλά και επαρχιακή ομάδα είναι έτοιμη για την έκπληξη. Υπάρχει πολύ δρόμος ακόμη, αλλά είναι κάτι παραπάνω από εμφανές πως τα τελευταία παιχνίδια αποτελούν μια πρόβα για τα πλέι οφ. Ο Ηρακλής πάντως αν θέλει να έχει ελπίδες θα πρέπει να γίνει ομάδα 40 λεπτών, όχι ξεσπασμάτων.

Καλώς η κακώς , τα πάντα θα κριθούν τον Μάη, αλλά ο «Ημίθεος» πέταξε πολλές σπουδαίες ευκαιρίες, για να είναι τουλάχιστον μόνος δεύτερος. Σε ατομικό επίπεδο,στους πόντους ο Αλέξανδρος Κυρίτσης είναι ο πρώτος συνολικά με 435, στα ριμπάουντ ο Μελισσαράτος με 223 και στις ασίστ ο αειθαλής Θωμάς Νίκου με 227. Σίγουρα, είναι τρεις μονάδες που με δεδομένη τη μετριότητα που έχουν οι ομάδες στις τελευταίες της Α1, θα μπορέσουν μπουν στο λεγόμενο rotation, μιας και βλέπουμε πως οι καλοί τελευταίοι παίκτες παίζουν ακόμη και στα 40 τους!

Όμως, η φυσική κατάσταση δεν αντικαθίσταται και για τον λόγο αυτό θα πρέπει οι μικροί σε ηλικία διεθνείς παίκτες να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο ως δανεικοί, αφού δε βρίσκουν χρόνο συμμετοχής στις ομάδες τους. Είναι μια ανάγκη που θα πρέπει να απασχολήσει συνειδητά και τους εθνικούς προπονητές, αφού δε μπορεί ικανοί παίκτες να μένουν αιώνια ταλέντα!