Στην τεχνική ηγεσία της Καρδίτσας θα συνεχίσει να βρίσκεται και τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Γιάννης Τζήμας. Ο Θεσσαλός κόουτς οδήγησε φέτος του νεοφώτιστους στην απευθείας παραμονή στην κατηγορία.

Οι άνθρωποι του ΑΣΚ ανακοίνωσαν την απόφασή τους σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στην πόλη.


Αναλυτικά

«Την ανανέωση της συνεργασίας με το Γιάννη Τζήμα ανακοινώνει ο Α.Σ.Καρδίτσας Μέλι ΑΤΤΙΚΗ, κάνοντας το πρώτο βήμα για το σχεδιασμό της νέας χρονιάς και το επόμενο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής. Σε συνέντευξη Τύπου που έγινε στο ξενοδοχείο «ΚΙΕΡΙΟΝ» της Καρδίτσας, η διοίκηση του σωματείου αλλά και ο Λαρισαίος προπονητής, αναφέρθηκαν σε όλες τις πτυχές της συνεργασίας, αλλά και στους στόχους της ομάδας ενόψει της νέας περιόδου. Ο υπεύθυνος οργάνωσης και αγωνιστικού σχεδιασμού Χρήστος Δεληγιάννης, ο πρόεδρος Θωμάς Δεληγιάννης και ο προπονητής Γιάννης Τζήμας τόνισαν τα εξής:

Χρήστος Δεληγιάννης (υπεύθυνος οργάνωσης και αγωνιστικού σχεδιασμού του Α.Σ.Καρδίτσας Μέλι ΑΤΤΙΚΗ): «Η περίοδος που ολοκληρώθηκε, ήταν μια πολύ σκληρή και δύσκολη χρονιά, με πολλές απαιτήσεις γιατί για πρώτη φορά, τόσο η ομάδα μας όσο και συνολικά το μπάσκετ της Καρδίτσας, βρέθηκε σε τόσο υψηλό επίπεδο. Η Α2 Εθνική είναι ίσως η δυσκολότερη κατηγορία, αφού οι αγωνιστικές ισορροπίες είναι πολύ λεπτές, ο ανταγωνισμός τεράστιος, απέναντι σε ομάδες με πολύ βαρύ όνομα και μακρά ιστορία στο μπάσκετ της χώρας μας. Χρειάστηκε διαρκής προσπάθεια, πήραμε δύσκολες αποφάσεις πολλές φορές, όμως στο τέλος η επιμονή και η καθημερινή δουλειά ανταμείφθηκαν και επιτύχαμε το στόχο που ήταν και η οροφή μας για τη χρονιά που πέρασε, να παραμείνει ο Α.Σ.Καρδίτσας Μέλι ΑΤΤΙΚΗ στην Α2 Εθνική, κατακτώντας τη 10η θέση στην τελική κατάταξη, η οποία μας έδωσε το δικαίωμα να αποφύγουμε τη διαδικασία των πλέι άουτ παραμονής.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους φιλάθλους μας και τις επιχειρήσεις που σε δύσκολους καιρούς είναι δίπλα μας, γιατί κανείς δεν απογοητεύτηκε, συνέχισαν να στηρίζουν την προσπάθεια και στο τέλος όλοι μας δικαιωθήκαμε. Τους ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξη και η βοήθεια και η υποστήριξη που μας παρέχουν, είναι η κινητήρια δύναμή μας.

Τα περισσότερα «μπράβο», αξίζουν στους αθλητές μας, στους προπονητές μας, στο τεχνικό και ιατρικό τιμ, γιατί εκείνοι έδωσαν καθημερινά στο γήπεδο ένα δύσκολο αγώνα. Έβαλαν όλοι τους τον εαυτό τους κάτω από την ομάδα, δεν έπαψαν ποτέ να πιστεύουν, σηκώθηκαν από πικρές ήττες για να πετύχουν μεγάλες νίκες και η προσπάθειά τους στο τέλος επιβραβεύτηκε. Τα εύσημα ανήκουν σ’ αυτούς, γιατί είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές».


Θωμάς Δεληγιάννης (πρόεδρος Α.Σ.Καρδίτσας Μέλι ΑΤΤΙΚΗ): «Θέλω και εγώ να συγχαρώ τους μεγάλους πρωταγωνιστές αυτής της προσπάθειας, τους προπονητές και τους αθλητές αλλά και όλα τα στελέχη της ομάδας που τα κατάφεραν. Στην Α2 Εθνική μπάσκετ, ο ανταγωνισμός του πρωταθλήματος, η ανάγκη για οργάνωση και βέβαια το οικονομικό κόστος, είναι πλέον πολύ μεγάλα μεγέθη, στα οποία προσπαθήσαμε και -με πολλή και καθημερινή δουλειά- καταφέραμε να ανταποκριθούμε. Χρειάστηκε να γίνουν υπερβάσεις σε όλα τα επίπεδα προκειμένου η ομάδα να σταθεί με αξιώσεις στο πρωτάθλημα και να πετύχει το στόχο της.

Ως διοίκηση, έχουμε συγκεκριμένες αρχές, τις οποίες υπηρετούμε και οι οποίες είναι αδιαπραγμάτευτες. Ο Α.Σ.Καρδίτσας Μέλι ΑΤΤΙΚΗ είναι ένα ερασιτεχνικό σωματείο, δεν ανήκει σε κανέναν παρά μόνο στην Καρδίτσα και το πρώτο μέλημά μας, είναι να αποτελεί έναν αθλητικό οργανισμό που θα εξελίσσεται και θα βελτιώνεται διαρκώς, διατηρώντας πάντοτε την αξιοπιστία, τη φερεγγυότητα και τη συνέπεια που τον χαρακτηρίζει τρία χρόνια τώρα. Με αυτό το σκεπτικό, οριοθετούμε και το στόχο μας για την επόμενη χρονιά, που είναι η καθιέρωση στην Α2 Εθνική, με αποτελεσματικότερη διοικητική οργάνωση, με κατάλληλη στελέχωση όλων των τμημάτων, με ανταγωνιστικό πρόσωπο, με ακόμη πιο ευρεία σχέση με τους φιλάθλους και τις επιχειρήσεις και πάντοτε, με βιωσιμότητα και φερεγγυότητα.

Ο σχεδιασμός μας για την επόμενη περίοδο ξεκινά από τον πρώτο προπονητή της ανδρικής ομάδας. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε, την ανανέωση της συνεργασίας με το Γιάννη Τζήμα και για την επόμενη περίοδο. Αποτελεί για την Καρδίτσα και το μπάσκετ της περιοχής, μια ευτυχή συγκυρία το ότι ένας προπονητής με τις περγαμηνές και τις επιτυχίες του Γιάννη, θα συνεχίσει να βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας. Πρόκειται για έναν προπονητή που έχει πέντε ανόδους από την Α2 στην Α1, μεγάλη εμπειρία και γνώση της κατηγορίας, είναι εργατικός και απαιτητικός στη δουλειά του, αλλά ταυτόχρονα και ένας άνθρωπος που έχει υπηρετήσει τον αθλητισμό της Θεσσαλίας και ως αθλητής και ως προπονητής με επιτυχία αλλά και ήθος. Ο Γιάννης Τζήμας ανέλαβε το Φεβρουάριο και στην πιο κατάλληλη στιγμή άλλαξε το πρόσωπο της ομάδας και έδωσε τη γνώση, την ώθηση και την ψυχολογία που η ομάδα χρειαζόταν για να πετύχει το στόχο της.

Αναλύσαμε με το Γιάννη κάθε πτυχή των στόχων και των φιλοδοξιών μας. Είναι πολύ σημαντικό πως ο προπονητής μας μοιράζεται μαζί μας ένα μεγάλο όραμα για τον αθλητισμό της περιοχής μας. Αυτό το όραμα θα επιδιώξουμε να το κάνουμε πραγματικότητα με την Καρδίτσα στο πλευρό μας, πάντοτε όμως με σταθερά και σίγουρα βήματα, με αξιοπιστία και συνέπεια. Είμαστε αισιόδοξοι για τη νέα χρονιά και θα γίνουν όλες οι κινήσεις που χρειάζονται, για την οργάνωση του σωματείου, τη στελέχωση όλων των τμημάτων και βέβαια, τη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας που θα παλέψει να σταθεί στο υψηλό επίπεδο της Α2 Εθνικής».


Γιάννης Τζήμας (προπονητής Α.Σ.Καρδίτσας Μέλι ΑΤΤΙΚΗ): Η χρονιά που πέρασε, ήταν γεμάτη έντονα συναισθήματα και πολλές συγκινήσεις και δικαίωσε την προσπάθεια όλων, καθώς καταφέραμε άξια και δικαιότατα, να παραμείνουμε στην Α2 Εθνική κατηγορία.

Είμαι υπερήφανος για τον τρόπο που λειτούργησε η ομάδα μου μέσα στον αγωνιστικό χώρο, έγινε σοβαρή δουλειά, με διάθεση για προσφορά από όλους, με σωστούς αγωνιστικούς ρόλους, με τους παίκτες μεγάλους πρωταγωνιστές σ’ αυτή τη δύσκολη προσπάθεια και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Πετύχαμε σπουδαίες νίκες, που έκαναν γνωστή την ομάδα μας στο πανελλήνιο. Μπράβο στο προπονητικό τιμ, στο ιατρικό τιμ, που έκαναν τα πάντα για να είναι η ομάδα έτοιμη σε κάθε αγώνα. Μπράβο στον κόσμο μας, είχε πολύ θερμή παρουσία και ήταν δίπλα μας συνεχώς, στις νίκες αλλά και στις δύσκολες στιγμές. Μπράβο στις επιχειρήσεις που μας στηρίζουν και μας δίνουν ώθηση. Νομίζω πως τη χρονιά που τελείωσε, βάλαμε τις βάσεις για τα επόμενα χρόνια.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την ανανέωση της συνεργασίας με τον Α.Σ.Καρδίτσας Μέλι ΑΤΤΙΚΗ για την επόμενη σεζόν. Με τη διοίκηση έγιναν εκτεταμένες συζητήσεις και είναι στόχος όλων μας, να καθιερωθεί η ομάδα στην Α2 με σκληρή δουλειά, με οργάνωση σε όλα τα επίπεδα, από τις ακαδημίες, το προπονητικό τιμ, μέχρι την ανδρική ομάδα. Ο σύλλογος ανέβηκε απότομα τις κατηγορίες, βρίσκεται σήμερα σε υψηλό επίπεδο, το οποίο όμως απαιτεί κόπους, θυσίες και πολλή προσπάθεια. Είχαμε την απόλυτη στήριξη από τη διοίκηση, με πρωτεργάτη τον πρόεδρο Θωμά Δεληγιάννη και ένα συμβούλιο που αποτελείται από νέους και φιλόδοξους ανθρώπους από την Καρδίτσα. Τους ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία και όλοι μαζί θα παλέψουμε για την επίτευξη των στόχων μας.

Έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη χρονιά, θα βρούμε απέναντί μας ομάδες με ιστορία και παράδοση στο ελληνικό μπάσκετ. Θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τον κορμό μας και με ένα λογικό μπάτζετ να κάνουμε συγκεκριμένες προσθήκες. Θέλουμε η ομάδα να είναι συνεπής και φερέγγυα όπως και τα προηγούμενα χρόνια, να παρουσιαστεί ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα και να παραμείνει στην κατηγορία, ώστε να είναι έτοιμη για την επόμενη μεγάλη πρόκληση, που είναι το νέο κλειστό γυμναστήριο που κατασκευάζεται και το οποίο θα είναι κόσμημα για τη Θεσσαλία αλλά και τη χώρα. Πρέπει βήμα-βήμα να οργανωθούμε, να γίνουμε πιο πολλοί, πιο δυνατοί και έτοιμοι για να αλλάξουμε επίπεδο και να διεκδικήσουμε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον».