Τον πρώτο ξένο στην ιστορία του έκλεισε ο Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου. Οι νεοφώτιστοι συμφώνησαν με τον Στέφαν Τζόρτζεβιτς που θα συνεχίσει στη χώρα μας για πέμπτη διαδοχική χρονιά και θα φορέσει τη φανέλα της έκτης διαφορετικής ομάδας στην κατηγορία. Είχαν προοηγθεί οι: ΟΦΗ, Αρκαδικός, Δούκας, Φάρος και πέρυσι η Καρδίτσα.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Ο Γ.Σ.Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου ανακοινώνει την απόκτηση του καλαθοσφαιριστή Stefan Djordjevic για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο Σέρβος σέντερ, είναι ένας αθλητής με πολύ σημαντική παρουσία τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό μπάσκετ, έχοντας διακριθεί ατομικά και ομαδικά στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής, στο οποίο θα αγωνιστεί για έκτη συνεχή σεζόν. Ο Στέφαν γίνεται ο πρώτος κοινοτικός παίχτης που θα φορέσει τη φανέλα της ομάδας μας.

Ο Στέφαν Τζόρτζεβιτς, είναι 29 ετών με ύψος 2.06 μ., έχει αγωνιστεί σε ομάδες της Πολωνίας, της Σερβίας και του Μαυροβουνίου πριν το 2013, όταν και φόρεσε τη φανέλα του ΟΦΗ, με τον οποίο αναδείχθηκε δεύτερος σκόρερ και πέμπτος ριμπάουντερ του πρωταθλήματος της Α2 μπαίνοντας και στη καλύτερη πεντάδα. Το 2014 μετακόμισε στην Τρίπολη και τον Αρκαδικό, με τον οποίο πανηγύρισε την άνοδο της ομάδας στην Α1 Εθνική. Το 2015 αγωνίστηκε στο Δούκα, ενώ τη σεζόν 2016-2017 ξεκίνησε τη σεζόν στο Φάρο Κερατσινίου, για να ολοκληρώσει τη χρονιά στους Σπαρς του Σεράγεβο και το πρωτάθλημα της Α1 Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, μετρώντας 16,0 πόντους και 6,6 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Κατά τη περσινή αγωνιστική περίοδο αγωνίστηκε και πάλι στην Α2 με τη φανέλα του Α.Σ.Καρδίτσας όντας πρώτος του σκόρερ με 18.2 πόντους μ.ο και δεύτερος ριμπάουντερ με 6,5 ριμπάουντ μ.ο. Στην Α2 Εθνική κατηγορία της χώρας μας, συνολικά σε πέντε περιόδους αγωνίστηκε σε 113 αγώνες, πετυχαίνοντας 1.860 πόντους (16,4 μ.ο) και μαζεύοντας 837 ριμπάουντ (7,4 μ,ο), ενώ σε όλες τις σεζόν είχε πάνω από 60% στα δίποντα και πάνω από 72% στις βολές.

Καλωσορίζουμε τον Στέφαν στην οικογένεια του Χαρίλαου Τρικούπη και του ευχόμαστε υγεία, δύναμη και επιτυχίες με την φανέλα της ομάδας μας».

«Έχουμε πάρα πολλές προκλήσεις»

Στις πρώτες του δηλώσεις σχολίασε πως: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που γίνομαι μέλος του Χαρίλαου Τρικούπη Μεσολογγίου. Όλα όσα άκουσα για την πρόεδρο, τη διοίκηση, το σύλλογο, το γήπεδο και τους φιλάθλους ήταν κάτι παραπάνω από καλά, γι 'αυτό αποφάσισα να περάσω το 6ο έτος μου στην Ελλάδα στο Μεσολόγγι. Μπροστά μας έχουμε πάρα πολλές προκλήσεις ως νέος σύλλογος στην Α2, αλλά νομίζω ότι με την ομαδική προσπάθεια μπορούμε να έχουμε τα αποτελέσματα που θα μας κάνουν ευχαριστημένους όλους. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τη προηγούμενη μου ομάδα τη Καρδίτσα για τη περασμένη χρόνια που πέρασα εκεί και όλα όσα έκαναν για μένα. Τέλος εύχομαι να έχουμε μια καλή αγωνιστική χρονιά χωρίς τραυματισμούς και στο τέλος η ομάδα να πετύχει τους στόχους της».