Με τον Σεπτέμρβη να πλησιάζει ήδη προς τα μέσα σου, υπήρξε επίσημη αντίδραση από τον Εθνικό αναφορικά με τη συμμετοχή ή μη της ομάδας στην Α2.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ερασιτέχνη, οι «μπλε» θα εξαντλήσουν κάθε περιθώριο και μέσο ώστε να συμμετάσχουν κανονικά στην κατηγορία.

Συγκεκριμένα: «Σε απάντηση όλων των δημοσιευμάτων που κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες στα διάφορα site σχετικά με την συμμετοχή της ομάδας μπάσκετ του συλλόγου μας στην Α2 εθνική κατηγορία ,σας γνωρίζουμε ότι:

Ουδέποτε έγιναν συζητήσεις για ενδεχόμενη αποχώρηση της ομάδας μας, όπως και ουδέποτε αξιώσαμε οποιοδήποτε χρηματικό αντίτιμο ή μη προκειμένου να αποσυρθούμε. Ενημερώνουμε όλες τις ενδιαφερόμενες ομάδες ότι κατανοούμε την αγωνία τους, για μια ενδεχόμενη αποχώρηση μας, η οποία θα δώσει την δυνατότητα να καλυφθεί η θέση μας από μία από τις επιλαχούσες ομάδες, όμως ο ΕΘΝΙΚΟΣ θα εξαντλήσει όλα τα μέσα και θα κάνει όλες τις προσπάθειες που χρειάζεται όπως ακριβώς αρμόζει στην Ιστορία του, έστω και τελευταία στιγμή προκειμενου να συμμετάσχουμε στο Πρωτάθλημα».