Η ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΣ 2017 ανακοινώνει με χαρά την ένταξη στο στελεχιακό δυναμικό της του Δημήτρη Καρβέλα, που αναλαμβάνει τη θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή της Ομάδας.

Ένας άνθρωπος συνώνυμος με τις επιτυχίες των "μικρών" Εθνικών Ομάδων του Μπάσκετ τα τελευταία χρόνια, με μεγάλη προσφορά στα σωματεία που υπηρέτησε ως παίκτης, προπονητής και στέλεχος, που όλοι στο Ελληνικό Μπάσκετ γνωρίζουν και εκτιμούν τον πολύτιμο ρόλο του στη σωστή λειτουργία κάθε Ομάδας.

Ο κ.Καρβέλας συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Ομάδας μας, κ.Θ.Δρακόπουλο, με τον οποίο συμφώνησαν στην κοινή προσπάθεια ώστε ο Σύλλογος μας να επιστρέψει εκεί που πραγματικά ανήκει. Επιθυμία, άλλωστε, του Προέδρου, η οποία σταδιακά αλλά σταθερά γίνεται πράξη, ήταν και είναι ο ΗΡΑΚΛΗΣ να παρατάσσεται πάνοπλος και ισχυρός παντού, με γνώμονα πάντα το αθλητικό ήθος και το ευ αγωνίζεσθαι, αξίες που απηχούν της φιλοσοφίας και του νέου Εκτελεστικού μας διευθυντή.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ

Ο Δημήτρης Καρβέλας (γεννήθηκε στο Αιγάλεω στις 9 Οκτωβρίου 1957) είναι, επίσης, Τεχνικός Υπεύθυνος της Ελληνικης Ομοσπονδίας για την Εθνική Ομάδα των Νέων με την οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Β' Κατηγορίας το 2016 στη Χαλκίδα, κερδίζοντας στο Μικρό Τελικό την Κροατία.

Ακόμα, έχει κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο με τη χρυσή γενιά των 97άρηδων στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας στο Βόλο το 2015, κερδίζοντας τους Τούρκους στον τελικό, ενώ την ίδια χρονιά διετέλεσε το ρόλο του τεχνικού υπευθύνου της Εθνικής Ελλάδος στην ηλικία των Κ-20 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Ηράκλειο Κρήτης κατακτώντας την τέταρτη θέση.

Το 2017 πάλι με μάνατζερ το Δημήτρη Καρβέλα, η Εθνική Ομάδα Νέων Ανδρών κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Κρήτη.

Ξεκίνησε την αθλητική του σταδιοδρομία από το εφηβικό τμήμα της ομάδας μπάσκετ του Αιγάλεω Α.Ο. και σε ηλικία 16 ετών προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα, στην οποία αγωνίσθηκε ανελλιπώς για 9 συνεχείς περιόδους, από το 1973-1974 έως και το 1981-82. Το 1974 αναδείχθηκε δευτεραθλητής στην Α΄Κατηγορία της Ε.Σ.Κ.Α., ενώ τη διετία 1975-1976 έπαιξε με το Αιγάλεω στη Β΄Εθνική.

Το 1982 σταμάτησε και ανέλαβε προπονητής της ομάδας, ενώ το 1983-84 ήταν βοηθός του Άρη Ραφτόπουλου. Συνέχισε σαν τεχνικός της ομάδας, με ελάχιστα διαστήματα απουσίας (το 1985-86 εργάσθηκε στην Ολυμπιάδα Αιγάλεω) , έως και τα τέλη του 1993. Στο διάστημα αυτό κατέκτησε έναν τίτλο Α΄Κατηγορίας Αθηνών (1988) ανεβάζοντας το Αιγάλεω στη Γ΄Εθνική, ενώ παράλληλα ήταν βοηθός του Στιβ Γιατζόγλου, στον Ολυμπιακό (1988-89 και 1989-90).

Επανήλθε στο Αιγάλεω το 2000, όταν ο σύλλογος αγωνίζονταν στη Β΄Εθνική. Την τριετία 2002-2004 ήταν ο βασικός προπονητής, κατακτώντας τον τίτλο της Β΄Εθνικής, έφτασε την ομάδα του Αιγάλεω για πρώτη φορά στα χρονικά στην Α2 Κατηγορία, όπου και την κράτησε την περίοδο 2004-05. Στη συνέχεια ανέλαβε το πόστο του τεχνικού διευθυντή και το φθινόπωρο του 2006 οδήγησε το Αιγάλεω στην Α1 Ανδρών ΕΣΑΚΕ, την κορυφαία διάκριση στην ιστορία του, σαν πρώτος προπονητής.

Τη διετία 2010-2011 απασχολήθηκε σαν team-manager στην ομάδα της ΑΕΚ, ενώ από την 1 Φεβρουαρίου 2012 επέστρεψε στην τεχνική ηγεσία του Αιγάλεω. Τις σεζόν 2013-14, 2014-15, 2015-16 διατέλεσε ρόλο General Manager στην ομάδα μπάσκετ της ΑΕ Νέας Κηφισιάς. Μετά την απόφαση της ομάδας να μην κατέβει στο πρωτάθλημα της Α1, αποχώρησε για την ομάδα του Φάρου Κερατσινίου, στην οποίο παρέμεινε καθ'όλη τη διάρκεια της σεζόν 2016-17 σε ρόλο General Manager και εξασφάλισε μέσω των play-off την άνοδο στην Α1 για πρώτη φορά στην ιστορία της. Αποχώρησε πέρσι μετά τις εξελίξεις στην ομάδα αυτή και παράμενει τεχνικός υπεύθυνος στην Εθνική Νέων Ανδρών.

Έχει διατελέσει επίσης προπονητής των ομάδων Α.Ο.Ν. Αργυρούπολης (την οποία ανέβασε από τη Δ΄ΕΣΚΑ στην Α΄ΕΣΚΑ), ΑΛΦ Αλίμου, Ακαδημία Ηλιουπολης, Σουρμένων, Κρόνου Αγίου Δημητρίου, Αστέρα Εξαρχείων κ.α. Επί σειρά ετών, διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη Αιγάλεω Α.Ο..

Από σήμερα είναι μέλος του Μπασκετικού ΗΡΑΚΛΗ και θα είναι στον πάγκο της Ομάδας μας, με όλο το τεχνικό επιτελείο φυσικά, στον αγώνα με τον Χαρίλαο Τρικούπη.
iraklisbc.gr