Η Καρδίτσα ζητάει να ονομαστεί το νέο κλειστό «Γιάννης Μπουρούσης»

Σε μία πολύ σημαντική κίνηση προχωράει ο Αθλητικός Σύλλογος Καρδίτσας, που το νέο κλειστό της πόλης για ονομαστεί «Γιάννης Μπουρούσης».

Ο Έλληνας διεθνής σέντερ έχει κάνει μία σπουδαία καριέρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και με αυτό τον τρόπο ο σύλλογος θέλει να τον τιμήσει.

Έτσι στάλθηκε επιστολή σε όλα τα αρμόδια, προκειμένου η ιδέα αυτή να πάρει «σάρκα και οστά».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«O A.Σ.Κ. κατέθεσε πρόταση για την ονομασία του νέου κλειστού σε

Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας «Γιάννης Μπουρούσης»

Το νέο κλειστό γυμναστήριο που χτίζεται στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής, αποτελεί για την πόλη αλλά και συνολικά για το νομό μας, την πρώτη αθλητική υποδομή υψηλού επιπέδου. Μετά από πολλά χρόνια αναμονής, το νέο κλειστό γυμναστήριο βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ολοκλήρωσής του και εντός των επόμενων μηνών θα ανοίξει τις πύλες του.
Ο Α.Σ.Καρδίτσας Μέλι ΑΤΤΙΚΗ, προτείνει η νέα αυτή αθλητική υποδομή να ονομαστεί σε “Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας «Γιάννης Μπουρούσης»” και για το λόγο αυτό, με επιστολή που απέστειλε προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, έκανε γνωστή την πρότασή του. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία η οποία έρχεται να αποδώσει τιμή στο μεγαλύτερο αθλητή που ανέδειξαν τα ομαδικά αθλήματα της περιοχής μας, το Γιάννη Μπουρούση, τον εν ενεργεία αρχηγό της Εθνικής ομάδας Ανδρών μπάσκετ την οποία μάλιστα, πρόσφατα οδήγησε στην πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κίνας. Η πρόταση του Α.Σ.Κ. στόχο της έχει να δημιουργήσει πεδίο συζήτησης στα συλλογικά όργανα των εμπλεκόμενων φορέων, που θα κληθούν να λάβουν τις σχετικές αποφάσεις.

Αναλυτικά, η επιστολή προς τους φορείς έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ
κ. Δήμαρχο Καρδίτσας
κ. Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου Καρδίτσας
κ. Πρόεδρο του Δ.Ο.Π.Α.Καρδίτσας
κ. Περιφερειάρχη Θεσσαλίας
κ.Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε.Καρδίτσας
κ.κ. Βουλευτές του ν.Καρδίτσας

Θέμα: Αίτηση ονομασίας του νέου κλειστού γυμναστηρίου σε: Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας «Γιάννης Μπουρούσης»

Όπως σας είναι βεβαίως γνωστό, το νέο κλειστό γυμναστήριο που κατασκευάζεται στην πόλη της Καρδίτσας και στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής, βρίσκεται στο τελικό στάδιο της υλοποίησής του και εντός των επόμενων μηνών αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί σε χρήση.

Το νέο κλειστό γυμναστήριο που κατασκευάζεται, αποτελεί για την πόλη αλλά και για την ευρύτερη περιοχή, την πρώτη αθλητική υποδομή υψηλού επιπέδου, ικανή να φιλοξενήσει αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα διεθνούς εμβέλειας. Είναι ο μεγάλος στόχος για την προοπτική και το μέλλον της αθλητικής κοινότητας της περιοχής μας η οποία -παρά την πολύχρονη καθυστέρηση- αναμένει με ενθουσιασμό την παράδοσή του σε χρήση.

Ενόψει της ολοκλήρωσής του, θεωρούμε πως είναι όσο ποτέ επίκαιρη η συζήτηση για την ονομασία του νέου κλειστού γυμναστηρίου. Η ονομασία του κατά την άποψή μας, θα πρέπει να γίνει με τρόπο ώστε να τιμά τον αθλητισμό της περιοχής μας και ταυτόχρονα να προβάλλει την Καρδίτσα και τη νέα της αθλητική υποδομή.

Πέραν κάθε αμφισβήτησης, η κορυφαία αθλητική προσωπικότητα της περιοχής μας τις τελευταίες δεκαετίες, ειδικά στα ομαδικά αθλήματα που θα φιλοξενηθούν στο νέο κλειστό γυμναστήριο, είναι ο Καρδιτσιώτης καλαθοσφαιριστής Γιάννης Μπουρούσης. Πρόκειται για έναν εξαιρετικά διακεκριμένο αθλητή και τον εν ενεργεία αρχηγό της Εθνικής Ομάδας Ανδρών. Με την αθλητική του επίδοση, την προσήλωσή του στην Εθνική ομάδα, αλλά και με την κοινωνική του προσφορά προς την περιοχή μας, ο Γιάννης Μπουρούσης δικαιούται όσο κανείς αυτή την τιμή και ταυτόχρονα, η Καρδίτσα θεωρούμε πως έχει την υποχρέωση να του την απονείμει.

Ποιος είναι ο Γιάννης Μπουρούσης

Ο Γιάννης Μπουρούσης γεννήθηκε στις 17 Νοεμβρίου του 1983 στην Καρδίτσα στην οποία και μεγάλωσε, κάνοντας παράλληλα τα πρώτα του βήματα ως καλαθοσφαιριστής στο Γυμναστικό Σύλλογο Καρδίτσας.

Στη συνέχεια εντάχθηκε στο δυναμικό της Α.Ε.Κ., με τη φανέλα της οποίας αναδείχθηκε στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Το 2006 μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό, με τον οποίο αγωνίστηκε έως το 2011. Ακολούθησαν δυο περίοδοι στην Ιταλική Αρμάνι Μιλάνο, άλλες δυο στην ισπανική Ρεάλ Μαδρίτης και μια περίοδος στην –επίσης ισπανική- Λαμποράλ Κούτσα. Το 2016 επέστρεψε στην Ελλάδα για να αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό, ενώ από το 2017 είναι αθλητής των Ζεγιάνγκ Λάιονς στο πρωτάθλημα Κίνας.

Με τη φανέλα των ομάδων αυτών, κατέκτησε δυο πρωταθλήματα Ελλάδας (2002,2017), τρία Κύπελλα Ελλάδας (2010,2011,2017), ένα πρωτάθλημα Ισπανίας (2015), δύο κύπελλα Ισπανίας (2014,2015), 2 Σούπερ Καπ Ισπανίας (2013,2014), αλλά και ένα πρωτάθλημα της Ευρολίγκα (2015). Στην ιστορία της Ευρολίγκα, είναι ανάμεσα στους κορυφαίους όλων των εποχών σε συμμετοχές, πόντους, ριμπάουντ, μπλοκ και στο σύστημα αξιολόγησης, έχοντας αγωνιστεί σε 284 παιχνίδια από το 2002 έως το 2017. Οι ατομικές του διακρίσεις περιλαμβάνουν την ανάδειξή του δυο φορές στην καλύτερη πεντάδα της Ευρολίγκα (2009,2015), μια φορά ως πολυτιμότερος παίκτης του Ισπανικού Πρωταθλήματος (2016), τρεις φορές μέλος της καλύτερης πεντάδας του Ελληνικού πρωταθλήματος (2008,2009,2011).

Πέρα από τις επιτυχίες του σε συλλογικό επίπεδο, η σημαντικότερη συμβολή του στην πρόοδο του ελληνικού μπάσκετ, είναι η αδιάλειπτη και αδιαπραγμάτευτη συμμετοχή του στην Εθνική μας ομάδα. Είναι σήμερα ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας Ανδρών, μια ξεχωριστή τιμή, αφού πρόκειται για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Η πορεία του στις εθνικές ομάδες ξεκίνησε στις 28 Ιουνίου του 2002 με τη φανέλα της Εθνικής Νέων Ανδρών, με την οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών που έγινε στη Λιθουανία τον Αύγουστο του 2002. Το 2005 με τη φανέλα της Εθνικής Ανδρών, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών που έγινε στη Σερβία. Το 2009, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πολωνίας, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Από το 2005 μέχρι και σήμερα, συμμετέχει διαρκώς στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας και σήμερα στα 35 του χρόνια, είναι ο αρχηγός της, μετρώντας συνολικά 162 συμμετοχές (πρώτος εν ενεργεία) και 1.557 πόντους (επίσης πρώτος σκόρερ εν ενεργεία) με τη φανέλα της Εθνικής Ανδρών. Αποδεικνύοντας την αφοσίωσή του στην Εθνική μας Ομάδα, ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν παρών σε όλη την πορεία των προκριματικών τα δυο τελευταία χρόνια και την οδήγησε σε πανηγυρική πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών του 2019. Θα είναι ο αρχηγός και στυλοβάτης της Εθνικής Ανδρών, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει στην Κίνα 31 Αυγούστου – 15 Σεπτεμβρίου 2019.

Εκτός της αθλητικής του επίδοσης, η οποία τον κατατάσσει στους κορυφαίους καλαθοσφαιριστές της χώρας μας, ο Γιάννης Μπουρούσης επέδειξε και συνεχίζει να επιδεικνύει άψογη αθλητική συμπεριφορά, αλλά και ενδιαφέρον στην αντιμετώπιση των κοινωνικών ζητημάτων, ιδιαίτερα για τον αθλητισμό της περιοχής μας. Με δική του πρωτοβουλία και έξοδα, ανακαινίσθηκαν τα ανοικτά γήπεδα του αθλητικού πάρκου στην πόλη μας, ενώ σε κάθε ευκαιρία βρίσκεται κοντά στον αθλητισμό της Καρδίτσας, στηρίζοντας κάθε προσπάθεια που στόχο της έχει την προαγωγή του αθλητικού πνεύματος και της κοινωνικής ανάπτυξης.

Με βάση τις συνοπτικές πληροφορίες που αναφέρθηκαν, ο Γιάννης Μπουρούσης αποτελεί για την Καρδίτσα τον πλέον διακεκριμένο αθλητή της, τον πιο πιστό «στρατιώτη» της Εθνικής μας Ομάδας και ταυτόχρονα, έναν ολοκληρωμένο άνθρωπο, άριστο οικογενειάρχη, ο οποίος αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για την Καρδίτσα σε κάθε ευκαιρία. Θεωρούμε πως η Καρδίτσα έχει την υποχρέωση να αποδώσει τιμή στον αθλητή της, ονομάζοντας το νέο κλειστό γυμναστήριο που ολοκληρώνεται:
Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας «Γιάννης Μπουρούσης»

Βέβαιοι για το ενδιαφέρον σας, παρακαλούμε για τη συζήτηση της αίτησής μας στα αρμόδια συλλογικά όργανα.

Με ιδιαίτερη τιμή
Για το Δ.Σ. του Α.Σ.Καρδίτσας
Θωμάς Δεληγιάννης, πρόεδρος
Γεώργιος Χριστούλας, Γεν. Γραμματέας».


Σχόλια