Ανακοίνωση εξέδωσε ο Ερμής Αγιάς θέτοντας μια σειρά από ερωτήματα μετά την προ ενός μηνός απορριπτική απόφαση του ΑΣΕΑΔ να μην εκδώσει δελτίο στον Παύλο Τοπάλη.

Έτσι, με αφορμή την περίπτωση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη, και το δελτίο που εκδόθηκε στην δική του περίπτωση, διευκρινίζει ότι δεν έχει να προσάψει κάτι στον παίκτη και στον σύλλογο, απλά ζητάει εξηγήσεις, τονίζοντας ότι ζητάει ισονομία.

Αναλυτικά :

«Ο Ερμής Αγιας είναι ένα σωματείο που όπως έχει αποδείξει με την μέχρι τώρα πορεία του σέβεται τους θεσμούς και τους κανόνες στο άθλημα το οποίο συμμετέχει . Είμαστε μια νοικοκυρεμένη ομάδα και δεν έχουμε δημιουργήσει προβλήματα στους αντιπάλους μας ούτε με την αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών μας ούτε φυσικά και των φίλαθλων μας . Κοιτάζουμε να κάνουμε την δουλειά μας όπως λένε και μόνο , με σκοπό να ανεβάσουμε την ομάδα μας όσο το δυνατόν πιο ψηλά μιας και είμαστε η μοναδική ομάδα στο νομο Λαρισας που αγωνίζεται στις εθνικές κατηγορίες μπασκετ .
Δεν βγάλαμε αυτή την ανακοίνωση ούτε μετά το παιχνίδι με τον Ιωνικό στην Νικαια το οποίο χάσαμε , ούτε πριν το παιχνίδι με την Καβάλα για να μην θεωρηθεί ότι το κάνουμε για να επηρεάσουμε πρόσωπα και καταστάσεις .
Πριν από ένα μήνα βγήκε η απορριπτική απόφαση του ΑΣΕΑΔ σχετικά με την προσφυγή που κάναμε ώστε να εκδωσουμε δελτίο στον αθλητή μας Amarildo Τοπαλι μιας και και ήταν ο δεύτερος Έλληνας που πήραμε μέσα στην αγωνιστική περίοδο που σύμφωνα με τον κανονισμό την ΕΟΚ δεν έιχαμε δικαίωμα να το κάνουμε .
Μέχρι εδώ όλα καλά .
Ακριβώς την ίδια περίπτωση με εμάς είχε και ο Ιωνικός Νίκαιας με τον αθλητή Λουκά Μαυροκεφαλίδη . Η ΕΟΚ δεν του έβγαλε δελτίο λόγω ότι ήταν δεύτερος Έλληνας που θα επερνε μετά την έναρξη του πρωταθληματος και η ομάδα του προσέφυγε στο ΑΣΕΑΔ.
Το αποτέλεσμα ; Εντός μιας βδομάδας αν και σε μας έκανε δυο μήνες βγήκε θετική η απόφαση και ο αθλητής αγωνίζεται κανονικά στο πρωτάθλημα της Α2 !!!
Λεπτομέρεια ; Στην υπόθεση του Μαυροκεφαλίδη κατά την εκδίκαση της δεν είχε παράσταση ο νομικος εκπρόσωπος της ομοσπονδίας και ούτε κατέθεσε υπόμνημα .
Στην δίκη μας εκδίκαση και υπόμνημα κατέθεσε η ΕΟΚ και παράσταση έκανε ο εκπρόσωπος της ομοσπονδίας .
Δεν έχουμε κάτι ούτε με την ομάδα της Νίκαιας ούτε με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη . Είναι ένας αθλητής κόσμημα και είναι τιμή μας να αγωνίζεται στην Α2 της Ελλάδας .
Θελουμε όμως να μας απαντήσουν οι άνθρωποι της ΕΟΚ με ποια μέτρα και στάθμα στην μια υπόθεση έκαναν παράταση στο ΑΣΕΑΔ και στην άλλη δεν πήγαν .
Δεν θελουμε να μας κάνουν χαρες , απλά ζητάμε το παιχνίδι να παίζεται με τους ίδιους κανόνες και σε κάθε περίπτωση να υπάρχει ισονομία .
Καλό θα ήταν σε αυτή την περίοδο που το μπασκετ στην Ελλάδα περνα μια μεγάλη κρίση και οι θεσμοί αμφισβήτουνται φαινόμενα σαν και αυτό να αποφεύγονται .
Δεν θελουμε να είμαστε απέναντι από την ομοσπονδία , θελουμε μια υγιης συνεργασία με σκοπό να πάμε το μπασκετ όσο το δυνατόν πιο πάνω .
Περιμένουμε την απάντηση της ΕΟΚ» .

Πηγή: Basketplus.gr