Ο Μάρτιος ακόμα δεν έχει τελειώσει, η κανονική σεζόν στην Α2 χρειάζεται ακόμα επτά αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί, αλλά το Σάββατο είναι πολύ πιθανό να μάθουμε τον πρωταθλητή και την πρώτη ομάδα που θα πάρει την άνοδο για την Basket League.

Οι καλύτερες ομάδες της κατηγορίας, εκείνη με την καλύτερη άμυνα και εκείνη με την καλύτερη επίθεση θα συναντηθούν στο κλειστό του Πλάτωνα που ετοιμάζεται να ζήσει μεγάλες στιγμές. Ιωνικός εναντίον Ηρακλή με τον νικητή, ειδικά αν αυτός είναι η ομάδα της Νίκαιας, θα αγκαλιάζει ουσιαστικά το πρωτάθλημα.

Μάλιστα Ηρακλής και Ιωνικός πέρα από το «ιστορικές», «με κόσμο» κτλ είναι δύο οργανισμοί που λειτουργούν άρτια τα τελευταία χρόνια. Και είναι δίκαιο να διεκδικούν το παραπάνω.

Οι δύο ομάδες ορθώς έστειλαν αίτημα στην ΕΡΤώστε να καλυφθεί και από την τηλεόραση το παιχνίδι, αν και κάτι τέτοιο θα έπρεπε να είχε κάνει η ομοσπονδία. Το πρωτάθλημα της Α2 φέτος είναι εξοστρακισμένο από την τηλεόραση -τη στιγμή που πλέον υπάρχει και αμιγώς αθλητικό κανάλι στην ΕΡΤ- και αυτό είναι ξεκάθαρα ευθύνη της ΕΟΚ που για μία ακόμα χρονιά δείχνει ανίκανη να εξασφαλίσει τηλεοπτική στέγη στο πρωτάθλημα της. Ας είναι καλά τα web tv που μεταφέρουν την εικόνα μέσω του διαδικτύου. Μάλιστα επειδή ακριβώς το παιχνίδι του ερχόμενου Σαββάτου θα έχει διαδικτυακή κάλυψη, θα μεταδοθεί σύμφωνα με πληροφορίες, έστω και ως στιγμιότυπα, από την ΕΡΤ.

Ξεκαθαρίζει για τα πλέι οφ

Όπως είπαμε ο νικητής του αγώνα της Νίκαιας θα έχει το προβάδισμα για την απευθείας άνοδο, ενώ την ίδια στιγμή ο ηττημένος θα μπει επικεφαλής στα πλέι οφ. Εκεί θα είναι επίσης ο Ερμής Αγιάς -που δικαιολογημένα ξέσπασε μεσοβδόμαδα για την απόφαση του ΑΣΕΑΔ– που θέλει στο τέλος της διαδρομής να κάνει την έκπληξη και θα μπει στην post season, τουλάχιστον στον πρώτο γύρο, με πλεονέκτημα έδρας.