Η προοπτική του υποβιβασμού του Ολυμπιακού και της συμμετοχής του στην Α2, έφερε στο προσκήνιο την κατηγορία. Είτε περιπαικτικά από τους αντιπάλους των «ερυθρόλευκων» είτε ως πράξη... αντίστασης από τους οπαδούς της ομάδας.
Επιμένουμε πως κανείς από τις δύο πλευρές δεν έχει ακόμα καταλάβει τι μπορεί να σημαίνει ο ενδεχόμενος υποβιβασμός μιας ομάδας όπως ο Ολυμπιακός. Αλλά αυτό είναι κάτι που έχει αναλυθεί αρκετά τις τελευταίες ημέρες μέσα από το Sportime, οπότε σε πρώτη φάση δεν είναι αυτό που θα μας απασχολήσει.

Θέλουμε, αντίθετα να σταθούμε, στο τι πραγματικά είναι η Α2 κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει μια ομάδα, ακόμα και αν αυτή λέγεται Ολυμπιακός.

Πέρα από την «καζούρα» για χωριά κτλ που είδαμε σε «πράσινα» Μέσα, θα προσπαθήσουμε να σκιαγραφήσουμε λίγο την κατηγορία. Με την εμπειρία που μας δίνει η ενασχόληση 17 ετών με τη συγκεκριμένη κατηγορία...

Η λίγκα του Βασιλακόπουλου

Κατ' αρχάς, κάτι που ελάχιστοι σημειώνουν είναι πως ο Ολυμπιακός πάει να βγει απέναντι στον Βασιλακόπουλο, συμμετέχοντας σε μία διοργάνωση του Βασιλακόπουλου. Η Α2 διοικείται και πορεύεται αποκλειστικά και μόνο από τις βουλές τις ομοσπονδίας. Ακόμα και κινήσεις με τη σύσταση ομάδων ιδιοκτητών, ήταν βραχύβιες, και τα πάντα κινούνται από το συμβούλιο της ΕΟΚ. Δεν υπάρχει ξεχωριστή επιτροπή πρωταθλήματος ή έστω κάποιος επιφορτισμένος με την κατηγορία.

Δεν υπάρχουν τηλεοπτικά δικαιώματα. Και κατ΄επέκταση διαφημιστικός χρόνος. Και εδώ η ομοσπονδία είναι η μόνη υπεύθυνη για να δώσει άδεια ώστε να υπάρξει μετάδοση αγώνα. Και βέβαια όλα αυτά τα χρόνια επιβεβαιώνει είτε την αδιαφορία είτε την ανικανότητα των στελεχών της να πουλήσουν το προϊόν. Δεν έγινε ούτε στα χρόνια που συμμετείχε η ΑΕΚ και επειδή πιστεύουμε το δεύτερο από αυτό που αναφέραμε, δε θα συμβεί ούτε τώρα. Ή ακόμα και αν γίνει δεν θα είναι προς όφελος των ομάδων.