Ανακοίνωση εξέδωσε ο Ερμής Αγιάς, αναφέροντας ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε ο παίκτης της ομάδα, Νέστορας Κόμματος στην αναμέτρηση με την Καστοριά.

Η ομάδα της Λάρισας, καταγγέλλει τον διαιτητή του αγώνα, Μπήτη για τη συγκεκριμένα πράξη, ενώ τονίζει παράλληλα ότι τέτοιες ενέργειες είναι ντροπή για τον χώρο του αθλήματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Ερμής Αγιάς καταγγέλλει την ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε ο αθλητής μας Νέστορας Κόμματος από τον διαιτητή της χτεσινής αναμέτρησης με την Καστοριά ,Μπίτη .

Για το εν λόγω διαιτητή η ομάδα μας είχε ζητήσει εξαίρεση από τους αγώνες της μετά από το παιχνίδι με τον Ηρακλή στην Θεσσαλονίκη αλλά δυστυχώς η ΚΕΔ δεν μας έλαβε υπόψην και τον ξανά όρισε.

Όπως και με τον Ηρακλή έτσι και χτες ο Μπίτης απέβαλε αδικαιολόγητα τον Κόμματο με ανύπαρκτα αντιαθλητικά φάουλ και έτσι άλιωσε τα αποτελέσματα των δυο αυτών αγώνων . Επίσης έγραψε στο φύλο αγώνα ψευδέστατα γεγονότα ώστε ο αθλητής μας να τιμωρηθεί για την συνέχεια του πρωταθλήματος .

Θα βγάλουμε στην δημοσιότητα το βίντεο της χτεσινής αποβολής του στο οποίο μπλέκονται είκοσι άτομα και από τις δυο ομάδες , αυτός δεν συμμετάσχει στο επεισόδιο αλλά ο διαιτητής τον αποβάλει μεταξύ άλλων παικτών με αντιαθλητικό φάουλ . Στην συνέχεια του επιτίθεται ρατσιστικά και καλεί την αστυνομία να τον συλλάβουν ώστε να του κάνει μήνυση στο τέλος του αγώνα.

Πράγμα που έγινε και ο Κόμματος προσεχθεί στο αστυνομικό τμήμα όπου κρατήθηκε μέχρι να τελειώσει ο αγώνας και να έρθει ο Κύριος Μπίτης για να κάνει την μήνυση . Είναι ντροπή για το μπάσκετ αυτό που βιώνει φέτος η ομάδα μας.

Κάναμε μια αξιόλογη πορεία με σοβαρότητα τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά και σε κάποιους δεν άρεσε αυτό . Πρεσβεύουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που έχουν συνηθίσει να βλέπουν μέχρι τώρα. Ο Κύριος αυτός θα λογοδοτήσει στην δικαιοσύνη γιατί δεν σεβάστηκε ούτε τον αθλητή μας ούτε και τον σύλλογο .

Είχαμε πει ότι δεν θα κατέβουμε να αγωνιστούμε στα παιχνίδια που θα οριστεί ο Κύριος αυτός που θεωρούμε ότι είναι επικίνδυνος για το άθλημα και την ομάδα μας αλλά δεν το κάναμε διότι δεν θέλαμε με μια αποχή μας να αλλοιωθεί το πρωτάθλημα . Δυστυχώς κάναμε λάθος γιατί πολύ χειρότερα έγιναν τελικά.

Εμείς θα συνεχίσουμε να δίνουμε τις μάχες μας εντός του αγωνιστικού χώρου μέχρι το τέλος και ελπίζουμε να δικαιωθούμε για το καλό της ομάδας μας και του ελληνικού μπάσκετ» .