Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην Α2! Το ΑΣΕΑΔ απέρριψε και τις δύο προσφυγές της ομάδας του Πειραιά, κάτι που σημαίνει πως ο Ολυμπιακός είναι και επίσημα στην Α2.

Αναμένεται και η επίσημη τοποθέτηση του ΑΣΕΑΔ, αλλά οι «ερυθρόλευκο» είναι ήδη ενήμεροι και σχεδιάζουν τη σεζόν, έχοντας πια και την Α2 στο μυαλό τους.
Αυτή τη στιγμή από το Φάληρο δεν προκύπτει σκέψη για κάποια άλλη νομική κίνηση. Και είναι δεδομένο πως στον Ολυμπιακό λένε πως θα συμμετάσχουν στην κατώτερη κατηγορία.

Με ποια σύνθεση είναι το ζήτημα.

Αν και είναι πολύ νωρίς (με δεδομένο πως η απόφαση μόλις βγήκε), πλέον, για τον Ολυμπιακό ανοίγει ο δρόμος για την επιλογή περισσότερων ξένων αθλητών, αφού τα δεδομένα ανάμεσα σε Basket League και Α2 είναι διαφορετικά.

Όπως μοιάζει με μονόδρομο το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός θα έχει δύο διαφορετικές ομάδες: Μία που θα αγωνίζεται στην Α2 και μία που θα συμμετέχει στη Euroleague.

Όπως και να έχει, ο σχεδιασμός πρέπει να αλλάξει. Με τον Ντέβιντ Μπλατ να αναζητεί πλέον περισσότερους ξένους.

Στον Ολυμπιακό έχουν φτάνει εκατοντάδες προτεινόμενοι παίκτες. Με τους «ερυθρόλευκους» να μιλούν με αρκετούς από αυτούς.

Είναι δεδομένο πως ο Κόνιαρης παραμένει κλεισμένος, παρά την εξέλιξη της Α2, ενώ στον Ολυμπιακό φαίνεται να έχουν βάλει στην άκρη την περίπτωση του Έβανς, αφού αυτός θέλει να περιμένει τις ομάδες του ΝΒΑ.

Όσο για τον Γουοναμέικερ; Παρά τα δημοσιεύματα από το εξωτερικό (και τη δεδομένη μπασκετική αγάπη που του έχει ο Ντέβιντ Μπλατ) που συνδέουν τις δύο πλευρές, από τον Ολυμπιακό ανέφεραν κατηγορηματικά πως δεν έχουν ασχοληθεί με τον άλλοτε γκαρντ των Νταρουσάφακα, Φενερμπαχτσέ και Μπόστον Σέλτικς.

Πηγή: sportime.gr