Ο ΑΟ Αμύντας Υμηττού ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον αθλητή, Δημήτρη Κομποδιέτα. Ο 34χρονος Shooting Guard/Small Forward, με ύψος 196 εκατοστών, θα ενισχύσει την προσπάθεια του Συλλόγου στο φετινό Πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών.
Ο Δημήτρης Κομποδιέτας έδωσε τις πρώτες του δηλώσεις στο www.amyntas.gr. Αρχικά, ο νέος παίκτης του Αμύντα έδειξε πως γνωρίζει καλά την ομάδα: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα σε μια ομάδα όπως ο Αμύντας, που είναι μια οικογένεια. Ο τρόπος με τον οποίο με πλησίασε η ομάδα και ο coach ήταν αυτός που με έπεισε να έρθω. Στόχος μου είναι να ενταχθώ γρήγορα σε αυτή την οικογένεια και να γίνω μέρος αυτής της παρέας. Κύριο μέλημά μου είναι να προσαρμοστώ στα δεδομένα που έχει δημιουργήσει εδώ και χρόνια ο Αμύντας». Ακόμη, έθεσε ψηλά τον πήχη για την φετινή σεζόν σε ατομικό, αλλά και συλλογικό επίπεδο: «Εγώ κάνω κάποια συγκεκριμένα πράγματα μέσα στο γήπεδο και γι’ αυτά με επέλεξε ο coach. Αυτά θα συνεχίσω να κάνω. Δεν με αγχώνουν οι απαιτήσεις.
Στόχος μου είναι πάντα να κερδίζω. Γι’ αυτό ακριβώς ήρθα στον Αμύντα.
Στόχος μου είναι να βοηθάω όσο περισσότερο μπορώ, ώστε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι».
Who Is Who
Γεννημένες στις 26 Απριλίου του 1985 στην Καρδίτσα, ο Δημήτρης Κομποδιέτας άρχισε την ενασχόληση του με το μπάσκετ στις ακαδημίες των Άνω Λιοσίων. Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκίνησε στην ομάδα του Δούκα, στην Α2 Εθνική, κατά την περίοδο 2003-2004. Ένα χρόνο αργότερα επέστρεψε στα Άνω Λιόσια για μία σεζόν. Στη συνέχεια, μεταγράφηκε στον Άλιμο, όπου έπαιξε ξανά στην Α2 Εθνική, κατά τη διάρκεια της σεζόν 2005-2006. Ακολούθως, εντάχθηκε στον Ηλυσιακό, όπου συμμετείχε στο δεύτερο τη τάξει Πρωτάθλημα της χώρας για τις επόμενες δύο περιόδους.
Από το 2008 έως το 2011 αγωνίστηκε με την φανέλα του Πανελλήνιου, με την οποία έφτασε ακόμη και στο Final-4 του EuroCup το 2010. Τη σεζόν 2011-2012 μετακόμισε στη Ρόδο για χάρη του Κολοσσού, με τον οποίο κατέκτησε την τέταρτη θέση στην Α1. Την επόμενη σεζόν αγωνίστηκε με το Περιστέρι, ενώ από το 2013 έως το 2015 ενίσχυσε την ομάδα της ΑΕΝ Κηφισιάς στην Basket League, προτού επιστρέψει στην Α2 για τον Φάρο Κερατσινίου, οπότε και αναδείχθηκε Πρωταθλητής της Α2. Τη σεζόν 2016-2017 κατέκτησε ξανά την άνοδο στη Basket League με την ομάδα του Χολαργού. Πέρυσι εντάχθηκε στην ομάδα του Ιωνικού Νίκαιας στην Α2, με τον οποίο αναδείχθηκε Πρωταθλητής και κέρδισε την απευθείας άνοδο στην Basket League. Παράλληλα ψηφίστηκε ως ο καλύτερος αμυντικός της κατηγορίας.
Σπουδαίο κεφάλαιο στην καριέρα του είναι η συμμετοχή του στην Θερινή Πανεπιστημιάδα το 2009, με την Εθνική Πανεπιστημιακή Ομάδα, αλλά και το Ασημένιο Μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων του 2012 με την Εθνική Ελλάδος.