Ο ΑΟ Αμύντας Υμηττού ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον αθλητή, Κώστα Φακοπουλίδη, ο οποίος αποτελεί την τρίτη μεταγραφή της ομάδας μας για το Πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών. Ο 24χρονος ταλαντούχος Guard, με ύψος 1.92, θα επιστρέψει δυναμικά στα παρκέ της δεύτερης κατηγορίας ύστερα από δύο χρόνια στα παρκέ της Α2 με την φανέλα των «πορτοκαλί».
Ο Κώστας Φακοπουλίδης έκανε τις πρώτες του δηλώσεις στο www.amyntas.gr: «Ο Αμύντας είναι μια ομάδα με έντονο το οικογενειακό κλίμα ανάμεσα σε παίκτες και διοίκηση. Είναι μια παρέα η οποία έχει δείξει ότι αντέχει στα δύσκολα και έχει χαρακτήρα νικητή.
Χαίρομαι πολύ που έγινα μέρος αυτής της οικογένειας και εύχομαι να πάνε όλα καλά μέσα στη χρονιά, να έχουμε υγεία και να πετύχουμε τους στόχους μας!
Σίγουρα είναι όμορφο συναίσθημα να επιστρέφεις στην δεύτερη εθνική κατηγορία μετά από 2 χρόνια. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος πιστεύω ότι θα γίνει ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα καθώς οι περισσότερες ομάδες έχουν μικρές διαφορες ποιότητας ανάμεσά τους».

Who Is Who
Ο Κώστας Φακοπουλίδης γεννήθηκε στις 11 Μαΐου του 1995 στην Κομοτηνή. Σε μικρή ηλικία μετακόμισε στην Κατερίνη, όπου ξεκίνησε το μπάσκετ στην ακαδημία του Πιερικού Αρχέλαου. Στα 15 του κιόλας χρόνια εντάχθηκε στο ρόστερ της ανδρικής ομάδας, παίρνοντας τις πρώτες του εμπειρίες από τις Εθνικές κατηγορίες τις σεζόν 2010-2011 και 2011-2012 στο Πρωτάθλημα της Α2 και το 2012-2013 σε αυτό της Β’ Εθνικής. Σε ηλικία 18 ετών εισήχθη στο Τμήμα Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και πήρε μεταγραφή για τον Ηλυσιακό και το Πρωτάθλημα της Α1. Με τα χρώματα των «δαφνοστεφανωμένων» αγωνίστηκε και τη σεζόν 2014-2015 στην Α2. Την επόμενη χρονιά (2015-2016) αποκτήθηκε από το Παγκράτι, με το οποίο έφτασε ως τα Play Off του Πρωταθλήματος της Α2. Ακολούθησαν δύο σεζόν (2016-2017, 2017-2018) στον ΑΣ Παπάγου στην Β’ Εθνική και την Α2, αντίστοιχα. Την περσινή χρονιά ενίσχυσε την ομάδα του Αιγάλεω, με την οποία αναδείχθηκε Πρωταθλητής της Γ’ Εθνικής. Ήταν, επίσης, διεθνής με όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες.