Ο Αμύντας αντιμετωπίζει το Σάββατο (23/11, 17:00) την Καρδίτσα στο Κλειστό Γυμναστήριο Υμηττού για την 8η Αγωνιστική της Α2.

Ο Φώτης Καπρής μίλησε στο www.amyntas.gr για το κακό ξεκίνημα του Πρωταθλήματος, το πως η πρώτη νίκη της σεζόν πρέπει να οδηγήσει την ομάδα στο μέλλον και την Θεσσαλική ομάδα, ενώ σχολίασε και την ενισχυμένη συμμετοχή των νεαρότερων του ρόστερ.

Αρχικά, ο ταλαντούχος Guard δήλωσε: «Η εμφάνισή μας στο Αγρίνιο πρέπει να μας χαρακτηρίσει από εδώ και στο εξής ως ομάδα. Παλέψαμε για τη νίκη, το θέλαμε πολύ, προστατεύσαμε ο ένας τον άλλος σε όλα τα σημεία του παρκέ. Το πρώτο βήμα είναι και το πιο δύσκολο. Αύριο πρέπει να κάνουμε το ξεκίνημα για τις νίκες στην έδρα μας και να σπάσουμε το… ρόδι. Το γεγονός ότι έχουμε πάρει μόνο μία νίκη σε επτά παιχνίδι φυσικά και δημιουργεί προβληματισμό. Πρέπει να παλέψουμε περισσότερο σε κάθε παιχνίδι και την εικόνα μας στο Αγρίνιο να τη διατηρήσουμε. Πρέπει να είμαστε σκληροί στην άμυνα και να έχουμε μυαλό και ταχύτητα στην επίθεση. Και πάνω από όλα να υποστηρίζουμε την απόφαση των συμπαικτών μας σε κάθε φάση».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον αυριανό αντίπαλο: «Η Καρδίτσα έχει καθιερωθεί στην Α2. Την γνωρίζουμε – την αντιμετωπίσαμε και στο Κύπελλο φέτος. Ξέρουμε τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία της. Πρέπει να εστιάσουμε συγκεκριμένα σε δύο – τρεις παίκτες, οι οποίοι πρωταγωνιστούν στην ομάδα τους και να προσπαθήσουμε να τους αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά. Αυτό θα μας φέρει πιο κοντά στη νίκη».

Τέλος, ο 20χρονος αθλητής του Συλλόγου μας αναφέρθηκε στον ουσιαστικότερο ρόλο των νεαρότερων φέτος: «Η συμμετοχή μας στην Α2 με περισσότερα λεπτά πιστεύω ότι θα ωφελήσει τόσο τον κάθε αθλητή ξεχωριστά, όσο και την ομάδα συνολικά. Υπάρχει νέο «αίμα» στην ομάδα, υπάρχει ενθουσιασμός. Φυσικά υπάρχει και έλλειψη εμπειρίας. Όμως, παιχνίδι με το παιχνίδι πιστεύω ότι εξελισσόμαστε. Με την εμπιστοσύνη που έχουμε στον προπονητή μας πιστεύω ότι μακροπρόθεσμα θα προσφέρουμε περισσότερα πράγματα στην ομάδα και θα τη βοηθήσουμε να πετύχει τους στόχους της».