Ο Ολυμπιακός έστειλε εξώδικο στην ΕΟΚ, όπου διαμαρτύρεται για την απόφαση που πάρθηκε να μην επιτραπεί η χρησιμοποίηση ξένων αθλητών στο πρωτάθλημα της Α2 την σεζόν 2020/21.

Ηαπόφαση της ΕΟΚ να μην επιτραπεί η χρήση ξένων παικτών στην Α2 την σεζόν 2020/21, έφερε από την αρχή αντιδράσεις από πλευράς Ολυμπιακού, αλλά και άλλων ομάδων. Οι "ερυθρόλευκοι" λοιπόν αποφάσισαν να κινηθούν νομικά, κάνοντας τις αντίστοιχες ενέργειες.


Ο Ολυμπιακός έστειλε λοιπόν εξώδικο στην ΕΟΚ, στο οποίο διαμαρτύρεται για την απόφαση που πάρθηκε. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Πειραιά αναφέρει ότι στην αρχική προκήρυξη των πρωταθλημάτων αναφερόταν ότι οι ομάδες της Α2 είχαν το δικαίωμα να έχουν έναν κοινοτικό στο ρόστερ τους, ωστόσο στην απόφαση που έλαβαν είχε αλλάξει το περιεχόμενο και αναφερόταν ότι λόγω του κορονοϊού δεν επιτρέπεται τελικά στις ομάδες της κατηγορίας να έχουν στο ρόστερ τους αθλητή που προέρχεται από την Ευρωπαϊκή ζώνη της FIBA (κοινοτικός).


Στον Ολυμπιακό υποστηρίζουν ότι είχαν κάνει ήδη τον προγραμματισμό τους, με την συγκεκριμένη απόφαση να αλλάζει πλέον τα σχέδιά της ομάδας ενόψει της σεζόν 2020/21.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την αρχική προκήρυξη, οι ομάδες της Α2 είχαν το δικαίωμα να έχουν στο ρόστερ τους έναν κοινοτικό παίκτη στην 12αδα τους.

Πηγή: Sport24.gr