Ο MVP του προηγούμενου παιχνιδιού κόντρα στον Πανερυθραϊκό μίλησε στο match programme του Ερμή Σχηματαρίου εν όψει του αγώνα με το Μαρούσι το Σάββατο (22/10). Ο Γιάνις Καουφμάνις αναφέρθηκε στην παρουσία του στον Ερμή, για τον Νίκο Οικονόμου, ενώ εξέφρασε και τις πρώτες του εντυπώσεις με τον ερχομό του στη χώρα μας. Παράλληλα, έδωσε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας μας.
Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την παρουσία σου στην Ελλάδα και το Σχηματάρι;

«Οι πρώτες μου εντυπώσεις όταν ήρθα ήταν πολύ καλές. Όλοι ήταν πολύ καλοί απέναντι μου και με καλωσόρισαν σαν οικογένεια. Οι συμπαίκτες μου είναι φιλικοί και πιστεύω πως έχουμε καλό κλίμα στα αποδυτήριά μας».

Ποια η άποψή σου για τον coach Νίκο Οικονόμου και τον πρόεδρο, Φάνη Φλώτσιο;

«Ο coach ήταν ένας πολύ καλός παίκτης κι αυτό σημαίνει πως κατανοεί το μπάσκετ. Μπορώ να το αντιληφθώ αυτό μέσα στο παρκέ. Ο Φάνης είναι πολύ καλός απέναντί μου, με βοήθησε με εξωαγωνιστικά πράγματα. Έχω πολύ σεβασμό και για τους δύο».

Τι γνώριζες ήδη για την Ελλάδα; Αν θυμάμαι καλά έχεις έρθει στο παρελθόν στη χώρα μας…

«Γνωρίζω μερικά πράγματα, σχετικά με τη γλώσσα, το φαγητό και την κουλτούρα. Έχω βρεθεί ξανά στην Ελλάδα το 2009, όταν έπαιξα με την Εθνική Λετονίας Κ20 στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Ρόδο».

Πώς πήρες την απόφαση να έρθεις στον Ερμή Σχηματαρίου;

«Ήταν ήδη στα μέσα Σεπτεμβρίου όταν δέχθηκα πρόταση από τον coach Οικονόμου. Μου είπε πως με θέλει στην ομάδα του Ερμή και αποφάσισα να έρθω».

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από το πρωτάθλημα της Elite League;

«Έχουμε παίξει λίγα παιχνίδια, αλλά απ’ όσα έχουμε δει, πρόκειται για ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με αρκετούς καλούς παίκτες. Σχεδόν κάθε ομάδα μπορεί να κερδίσει τον οποιονδήποτε».

Έκανες το καλύτερό σου παιχνίδι έως τώρα κόντρα στον Πανερυθραϊκό. Θεωρείς πως βρίσκεται ακόμη σε περίοδο προσαρμογής;

«Ήταν ένα τρελό παιχνίδι. Είναι η δεύτερη φορά στην καριέρα μου που παίζω τρεις παρατάσεις, αλλά δυστυχώς χάσαμε, επομένως δεν έχει σημασία πόσο καλή εμφάνιση έκανα και πόσους πόντους πέτυχα. Ήταν παιχνίδι στο οποίο κάθε σουτ πήγαινε μέσα, αλλά στο τέλος έχασα ελεύθερες βολές. Προφανώς δεν ήμουν χαρούμενος μετά το παιχνίδι. Θα δούμε τι ακολουθεί, δεν είμαι ακόμη στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, πρέπει να δουλέψω σκληρά για να παίζω καλά σε κάθε παιχνίδι. Εξακολουθώ να προσαρμόζομαι στην ομάδα και βρίσκω τον ρόλο μου».

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι με την ομάδα αυτή τη σεζόν;

«Οι προσωπικοί μου στόχοι είναι να είμαι υγιής καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και να βάλω τα δυνατά μου για να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει κάθε παιχνίδι. Το σημαντικότερο στο μπάσκετ δεν είναι τα καλά στατιστικά και να χάνεις, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι να κερδίζει η ομάδα».

Ποιο το δικό σου μήνυμα προς τον κόσμο μας για το παιχνίδι του Σαββάτου;

«Άκουσα πως η ομάδα του Αμαρουσίου έχει τρελούς οπαδούς και θα έρθουν στο παιχνίδι. Επομένως, οι οπαδοί του Ερμή πρέπει να δείξουν ποιοι είναι τα αφεντικά στο σπίτι μας. Χρειαζόμαστε τη στήριξή τους, ελπίζω να είναι γεμάτο το γήπεδο αύριο (σ.σ 22/10)».