Σαν σήμερα: Το αιώνιο... δευτερόλεπτο που έστειλε τα Τρίκαλα στην A1 (video)

Σαν σήμερα (6/4) πριν από τέσσερα χρόνια, τα Τρίκαλα «κλείδωναν» την υπόθεση άνοδος στην Α1 καθώς σε ένα απίστευτο σε εξέλιξη παιχνίδι νικούσαν τη Νέα Κηφισιά με 73-71 με ένα καλάθι στο τέλος που... ποτέ κανείς δεν κατάλαβε με απόλυτη βεβαιότητα αν μετρά ή όχι!

Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ της 6ης Απριλίου 2013

Μία ολόκληρη σεζόν και πιθανότατα μία άνοδος. Όλα αυτά μέσα σε ένα δευτερόλεπτο, μία απόφαση των διαιτητών και πιθανότατα ένα λάθος του χρονομέτρη! Τα Τρίκαλα πήραν τη νίκη με ανατροπή και... αυτοκτονία, επί της Νέας Κηφισιάς, κανείς όμως δε μπορεί να πει με σιγουριά αν το νικητήριο καλάθι του Τριανταφύλλου ήταν εμπρόθεσμο.
Η Νέα Κηφισιά έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να πανηγυρίσει από σήμερα την άνοδό της στην Α1, καθώς αν κέρδιζε ουσιαστικά εξασφάλιζε μία από τις πρώτες δύο θέσεις. Όμως πριν από τις -δικαιολογημένες- διαμαρτυρίες για την τελευταία φάση θα πρέπει να αναλογιστεί το πώς έχασε διαφορά 15 πόντων αλλά και γιατί οι Μοσχοβίτης και Καράμπουλας είχαν 0/6 βολές στα τελευταία 18’’. Στις τρεις τελευταίες της επιθέσεις!
Συγκεκριμένα, μετά από ριμπάουντ των γηπεδούχων στα 3,1’’ για τη λήξη, πέταξαν τη μπάλα και ο Τριανταφύλλου έκανε ουσιαστικά φόλοου σημειώνοντας το νικητήριο καλάθι. Με το παλιό χρονόμετρο του γηπέδου μοιάζει να είναι εκπρόθεσμο, ωστόσο το παιχνίδι ολοκληρώνεται με το άκουσμα της κόρνας, που ακόμα δεν είχε ηχήσει. Οι τρεις διαιτητές είχε διαφορετικές απόψεις ωστόσο έπειτα από συζητήσεις «μέτρησαν» το καλάθι και τα Τρίκαλα πήραν τη νίκη που τους βάζει για τα καλά στο κόλπο της ανόδου.
Μοιραίος για τους φιλοξενούμενους, ο Φίλιππος Μοσχοβίτης που αφενός έχασε δύο ζευγάρια βολών στο τέλος, ενώ χρεώθηκε με φάουλ πάνω στον Φούντα σε προσπάθεια για τρίποντο. Με τον παίκτη των Τρικάλων να κάνει 3/3 και να ισοφαρίζει σε 71-71.
Όπως αναμενόταν μετά από το τέλος του αγώνα οι φιλοξενούμενοι κατέθεσαν ένσταση για την επίμαχη φάση στηριζόμενοι στο ριπλέι της τηλεοπτικής μετάδοσης.



Δείτε αναλυτικά τι είχε γίνει σε εκείνη την αγωνιστική εδώ

Σχόλια

  1. Ότι ήταν αυτοκτονία της Κηφισιάς δεν χωρά αμφιβολία όπως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το καλάθι ήταν εκτός χρόνου.Το τι θα γινόταν αν έπαιζαν παράταση κανείς δεν το ξέρει.Αυτο που ήθελα να ρωτήσω με την ευκαιρία αν η Κηφισιά είχε κάνει ένσταση κ ποιο το σκεπτικό της απόρριψης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έκανε, αλλά απορρίφθηκε. Το σκεπτικό ανέφερε πως οι διαιτητές καλώς μέτρησαν το καλάθι από τη στιγμή που δεν είχε μηδενιστεί ο χρόνος και κατ' επέκταση δεν είχε ακουστεί η κόρνα λήξης.

      Διαγραφή
  2. Επισης κάτι που δεν διάβασα πότε και πουθενά.Συμφωνα με υπολογισμούς που έκανα μπορούσαν να ανέβουν πακέτο Κηφησιά και Φιλαθλητικος αν κέρδιζε η Κηφησια 158-157 και πανω και για έναν πόντο στον τελευταίο αγωνα.Αν δεν έκανα λάθος στους υπολογισμούς αμφιβάλω αν το πήρε χαμπάρι κανείς από τις τρεις εμπλεκόμενες ομάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λάθος κάνεις, Τα Τρίκαλα είχαν καλύτερο goal average στην τριπλή ισοβαθμία ούτως ή άλλως. Είχαν νικήσει με 90-57 (+33) τον Φιλαθλητικό και έτσι είχαν ούτως ή άλλως +2 σε σχέση με εκείνον στην τριπλή. Ο Φιλαθλητικός θα ανέβαινε μόνο με νίκη και θα έμεναν εκτός τα Τρίκαλα. Η ΑΕΝΚ είχε ανέβει ούτως ή άλλως και έπαιζε για τον τίτλο

      Διαγραφή
    2. Μάλλον κάνεις λάθος φίλε.1)Ο Φίλαθλητικος ήταν μία νίκη μπροστά από Τρίκαλα και Κηφησιά οπότε με νίκη θα ήταν πρωταθλητής με δευτέρα τα Τρίκαλα.
      2)Σε περίπτωση ισοβαθμίας δεύτερο κρητηριο (μετά τους βαθμούς στα μεταξύ τους παιχνίδια) δεν είναι η διαφορά πόντων (επιθεση-αμυνα) αλλά το πηλίκο (επίθεση:άμυνα).Γι'αυτό λέω ήττα στον πόντο και με τέτοιο μεγάλο σκορ (158-157 και άνω).Είναι εξαιρετικά σπάνιο η χειρότερη διαφορά να είναι καλύτερο πηλίκο (δεν το θυμάμαι πότε) αλλά και στο site της ΕΟΚ δεν αναφέρει διαφορές αλλά πηλίκο.

      Διαγραφή
    3. Μην μπερδεύεσαι. Δεν ήταν τελευταία αγωνιστική αυτή. Στην τελευταία αγωνιστική έπαιζαν Κηφισιά-Φιλαθλητικός.

      Διαγραφή
    4. Επειδή πιθανότατα μπερδεύτηκαμε και οι δύο έψαξα στο ιντερνέτ και βρήκα τα εξής.
      Α) Αν η Κηφησια κέρδιζε τα Τρίκαλα θα φτάναμε τελευταία αγωνιστική με βαθμολογία
      1)ΦΙΛ 46
      2)ΚΗΦ 46
      3) ΤΡΙ 44
      Οπότε ο αγώνας ΚΗΦ-ΦΙΛ θα έκρινε μόνο τον πρωταθλητή και σε κάθε περίπτωση θα ανέβαιναν πακέτο Α1
      Β)Από την στιγμή που κέρδισαν τα Τρίκαλα 73-71 την Κηφησιά και η Κηφησια τον Φίλαθλητικος 89-81 στον τελευταίο αγώνα η Βαθμολογία διαμορφωθηκε ως εξής
      1)ΚΗΦ 47 6 1.0996 (331/301)
      2)ΤΡΙ 47 6 0.9663 (287/297)
      3)ΦΙΛ 47 6 0.9371 (298/318)
      Οπότε αν κέρδιζε ο Φίλαθλητικος την Κηφησιά στον τελευταίο αγώνα η σειρά θα ήταν ΦΙΛ 48,ΤΡΙ 47,ΚΗΦ 46.(πάντα με δεδομένη την νίκη των Τρικάλων επί της Κηφησιά)
      Γ)Αν κέρδιζε η Κηφησιά τον Φίλαθλητικο 158-157 όπως είπα σε άλλο σχόλιο (και πάντα με δεδομένο το Τρικαλα-Κηφησια 73-71) η βαθμολογία θα διαμορφώνονταν ως εξής
      1)ΚΗΦ 47 6 1.0610 (400/377)
      2)ΦΙΛ 47 6 0.9664 (374/387)
      3)ΤΡΙ 47 6 0.9663 (287/297)
      Αυτη την πιθανότητα που είχαν να ανέβουν και οι δύο αντιπαλοι της τελευταίας αγωνιστικής αμφιβάλω αν την είχε σκεφτεί κανείς από τις τρεις εμπλεκομενες ομαδες.Σε παρακαλώ πολύ ξαναψαξε το και πες μου αν υπολόγισα κάτι λάθος.

      Διαγραφή
  3. Θα ψάξω τα αρχεία μου από τότε και θα σου απαντήσω και τα δύο ερωτήματα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τυχεροί όσοι το ζήσαμε από κοντά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου